Websites zijn er in diverse soorten, wij kiezen echter voor een specifieke aanpak en maken in 9 van de 10 gevallen gebruik van een statisch gegenereerde website. Natuurlijk regelen we ook de hosting voor je.

Statisch gegenereerde website

Een statisch gegenereerde website is al compleet verwerkt en opgebouwd voordat deze wordt opgevraagd door een bezoeker. Dit in tegenstelling tot een dynamische website waar bij elk bezoek aan de website een verwerking moet plaatsvinden voordat deze kan worden getoond.

Bij een statisch gegenereerde website wordt er nog steeds gebruik gemaakt van templates en kun je bijvoorbeeld Markdown (en HTML) gebruiken om inhoud te schrijven. Daarna worden alle pagina's door de statische website generator omgevormd tot een website en kun je deze op een webserver plaatsen waarna er geen verwerking meer nodig is. Dit proces is te automatiseren waardoor het makkelijk blijft om aanpassingen te doen.

De 2 grootste voordelen hiervan zijn snelheid en veiligheid. Snelheid omdat weinig tot geen tijd verloren gaat aan het opbouwen van de website door de server. Veiligheid omdat een deel van de beveiligingsproblemen hun oorzaak vinden in scripts (geschreven in bijvoorbeeld PHP, Python etc.) die zorgen voor de verwerking van een webpagina bij elk bezoek, maar hiervan is geen sprake bij een statisch gegenereerde website.

Onze eigen website is natuurlijk ook statisch gegenereerd!