Apps zijn er in diverse soorten en grofweg in de volgende categorieen op te delen:

Native

Native apps zijn speciaal ontwikkeld voor een specifiek mobiel besturingssysteem. Bijvoorbeeld Android of iOS (Apple). Een native app ontwikkeld voor Android werkt dus niet op iOS. Een native app levert op het betreffende besturingssysteem een optimale gebruikerservaring en de mogelijkheid om gebruik te maken van de laatste functionaliteiten. Native apps komen uiteindelijk in een app store te staan waar een gebuiker ze kan downloaden.

Hybride

Hybride apps zijn in principe apps die gebouwd zijn op basis van web-technologie. Dus eigenlijk zijn het websites. Echter, door een native tussenlaag is het mogelijk om bijvoorbeeld de camera, gps en gyroscoop van een smartphone te gebruiken. Zo is het mogelijk om de app op meerdere besturingssystemen te laten werken met weinig aanpassingen. Deze tussenlaag zorgt er ook voor dat hybride apps in app stores beschikbaar gesteld kunnen worden.

Web

Web apps zijn volledig gebaseerd op web-technologie en in principe dus gewoon websites. Door de flexibiliteit van web-technologie kan een web app er tot op zekere hoogte wel als een native app uitzien. Helaas is het niet mogelijk om web apps in een app store te plaatsen. Er kan wel een snelkoppeling worden gemaakt naar de url waar de web app staat.

Wij hebben ruime ervaring in het maken van apps en helpen u graag verder!

Neem contact op

Apps voor smartphones, tablets